Gogosi de post
Mod de preparare 75 de minute

Amestecă într-un castron făina, sarea, zahărul și drojdia uscată. Dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Toarnă treptat acest amestec și apa, adaugă esența și coaja de portocală, apoi frământă bine, până obții un aluat omogen.

Amestecă treptat și 50 ml ulei Unisol Bun în prăjituri și continuă să frămânți, până compoziția nu mai este lipicioasă. Acoperă castronul cu un prosop și lăsă aluatul să crească dublu față de cât era (cam o oră).

Așează aluatul pe masă, după ce o ungi cu puțin ulei. Întinde-l într-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupează cu un pahar formele rotunde pe care le vor avea gogoșile.

Prăjește-le în restul de ulei Unisol Bun în prăjituri, la foc mic, pe ambele părți.

Scoate-le pe un prosop absorbant și pudrează-le cât încă sunt fierbinți cu zahăr. Servește- le cu cei dragi alături!

Ingrediente necesare

Alte retete de prajituri

Prajitura cu mere de post Timp de preparare: 60'
Pandispan cu visine, de post Timp de preparare: 60'
Chec de post Timp de preparare: 75'
Clatite pufoase, de post Timp de preparare: 30'