Cozonac cu nuca
Mod de preparare 150 de minute

Amestecă într-un bol drojdia, două linguri de faină și 50 ml lapte calduț. În restul de lapte, dizolvă 350g de zahăr și vanilia. Freacă gălbenușurile cu sarea și coaja de lămâie.

Pune treptat peste făină amestecul de drojdie, laptele și gălbenușurile, frământând continuu. La sfârșit, adăugă uleiul Unisol Bun în prăjituri și mai frământă 30 de minute, apoi lasă-l la dospit 1 oră.

Între timp, pregătește umplutura, amestecând nuca, 50g zahăr, cacaua și romul, cu 4 linguri de lapte.

După ce a crescut, porționează aluatul în trei părți. Întinde o foaia de aluat, pune deasupra umplutura de nucă și rulează-o. Pune cozonacul în tavă. Pentru luciu, îl poți unge cu gălbenuș amestecat cu ou. Repetă pașii pentru celelalte două foi. Lasă-i să mai crească încă 30 de minute, după care pune-i la copt 45 de minute, la foc potrivit.

Fie că îl prepari la sărbători, fie la ocazii, bucuria unui cozonac pufos este de fiecare data la fel de mare! Servește-l cu plăcere, în familie!

Ingrediente necesare

Alte retete de prajituri

Chec pufos cu portocale si stafide Timp de preparare: 60'
Prajitura cu ciocolata Timp de preparare: 60'
Alba ca Zapada Timp de preparare: 60'
Pasca Timp de preparare: 75'