Chec pufos cu portocale si stafide
Mod de preparare 60 de minute

Mixează gălbenuşurile cu zahăr, până se albesc şi devin ca o cremă. Adaugă treptat uleiul, sucul proaspăt de portocale, coaja de portocale şi esenţa de vanilie. Amestecă praful de copt cu făina şi cerne peste compoziţie. Amestecă până se încorporează toată făina.
Separat mixează albuşurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi încorporează bezeaua obţinută în compoziţia pentru chec, în 2-3 reprize, amestecând uşor cu o spatulă, cu mişcări de sus în jos.
Peste cacao toarnă încet puţină apă fierbinte, amestecând continuu, până obţii o compoziţie cremoasă. Împarte compoziţia pentru chec în 2 părţi aproximativ egale. În una dintre ele adaugă cacaoa şi amestecă bine.

Pornind din centrul formei de chec toarnă alternativ câte un polonic din cele două compoziţii. Pune tava în cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilaţie) pentru cca 40 de minute, până checul este copt.

Ingrediente necesare

Alte retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata Timp de preparare: 60'
Alba ca Zapada Timp de preparare: 60'
Pasca Timp de preparare: 75'
Briose cu ciocolata Timp de preparare: 40'