Alba ca Zapada
Mod de preparare 60 de minute

Ca să prepari foile, dizolvă zahărul în lapte, apoi adaugă ouăle, sărea, uleiul Unisol Bun în prăjituri, amoniacul și amestecă. Adaugă făina și frământă aluatul, apoi întinde 3-4 foi. Foile se coc individual, pe dosul tăvii.

Pentru cremă, amestecă făina cu 10 linguri de lapte rece, după care adăugă zahărul. Pune restul de lapte la fiert, împreună cu coaja de lămâie.

Când începe să fiarbă, adăugă toată compoziția de lapte rece cu făină, amestecând continuu până ce începe din nou să fiarbă. Lasă amestecul să fiarbă până se dezlipește ușor de vas, apoi lasă-l la răcit.

Atunci când se răcorește, pune untul puțin câte puțin, amestecând energic. La urmă, adaugă zeama de lămâie, esența de vanilie și romul.

Asamblează prăjitură astfel: foaie cremă foaie cremă foaie. Pune tava la rece până a două zi, când o tăiați în romburi și o pudrați cu zahăr pudră.

 

Savurează gustul copilăriei, alături de cei mici și cei mari!

Ingrediente necesare

Alte retete de prajituri

Chec pufos cu portocale si stafide Timp de preparare: 60'
Prajitura cu ciocolata Timp de preparare: 60'
Pasca Timp de preparare: 75'
Briose cu ciocolata Timp de preparare: 40'